Dynamics HR realisatie bij NieuweStroom

NieuweStroom is een vooruitstrevende energieleverancier voor de zakelijke markt in Nederland en België. InHR Solutions ondersteunde NieuweStroom bij de uitrol van haar nieuwe Microsoft Dynamics HR oplossing.

NieuweStroom koopt haar energie rechtstreeks in op de handelsbeurs en gebruikt slimme technologie om haar klanten transparante en eerlijke energieprijzen te bieden. Gestart in 2012 behoorde het bedrijf al in 2018 tot de top 10 energieaanbieders met een klantenbestand van meer dan 15.000 bedrijven. Met de groei van NieuweStroom wilde men de HR processen professionaliseren en automatiseren met een state-of-the-art HR oplossing.

NieuweStroom koos daarbij voor Microsoft Dynamics HR. Een cloud based oplossing met alle benodigde HR functionaliteit en de flexibiliteit om het bedrijf verder uit te bouwen. De oplossing beheert alle HR gegevens op één plek en biedt onder andere onboarding, talent ontwikkeling, feedback tools en HR selfservice. Belangrijk argument bij de pakketkeuze was de goede integratiemogelijkheid met onder andere Microsoft Office en Power applicaties. Deze software wordt al gebruikt binnen NieuweStroom.

NieuweStroom selecteerde InHR Solutions als implementatiepartner voor het project. Als Microsoft Gold Partner beschikt InHR Solutions over alle vereiste kennis en ervaring voor een snelle start van het project en een probleemloze configuratie, uitrol en integratie. Daarbij werd allereerst de basis HR functionaliteit geïmplementeerd. De HR administratie is geconfigureerd aan de hand van de bestaande organisatiestructuur en rollen. Vervolgens zijn de bestaande HR data in het systeem geïmporteerd. Op deze basis kunnen vervolgens de verschillende HR modules worden toegevoegd.

Het belangrijkste aandachtspunt was bij NieuweStroom de introductie van Performance Management. NieuweStroom heeft serieus geïnvesteerd in de opzet van een competentie raamwerk voor de medewerkers. In nauw overleg met het HR team is dat competentie raamwerk vertaald naar een performance raamwerk binnen Dynamics HR. Daarmee kunnen medewerkers en hun manager hun skills en de ontwikkelingen zelf bijhouden. Ze gebruiken deze als basis voor de verdere planning van bijvoorbeeld ontwikkeldoelen en trainingen. Dit raamwerk is gaandeweg geïntroduceerd, eerst met de managers en vervolgens uitgerold naar de medewerkers.

Binnen NieuweStroom is het nieuwe HR systeem enthousiast ontvangen. Medewerkers en managers reageren erg positief op de uitgebreide selfservice mogelijkheden. HR team coördinator Madeleine Bruinink is bijzonder tevreden over de samenwerking:
“InHR is betrokken, betrouwbaar en meedenkend. De lijnen zijn kort en dankzij de consultants van InHR zijn we tot een goede inrichting van het Dynamics HR platform te komen, wat ons helpt in de verdere professionalisering van HR.”

NieuweStroom
Manuela Godec Let’s
connect!

Vrijblijvend sparren met één van onze experts?
Bel Manuela Godec. Telefoon 06 52454080.