Veelbelovende ontwikkelingen voor D365 HR!

#inhr-solutions

Zoals je wellicht al ter ore was gekomen: Dynamics 365 HR zal samengevoegd worden met de Finance & Operations infrastructuur. D365 HR zal hoe dan ook een aparte applicatie blijven, waarvoor onafhankelijke licenties aangeschaft kunnen worden. Je hebt dus geen Dynamics 365 Finance licenties nodig om D365 HR te kunnen gebruiken. Gedurende 2022 vindt de samensmelting stapsgewijs plaats.

De eerste stappen zijn inmiddels gezet en deze zijn met name gericht op het overzetten van alle functionaliteiten, die de afgelopen jaren zijn toegevoegd aan D365 HR, naar D365 Finance. Tevens zal het beheren en integreren van omgevingen op dezelfde manier plaatsvinden zoals dat nu ook al plaatsvindt binnen D365 HR. Ook de manier waarop updates plaatsvinden, zal hetzelfde blijven, alleen zullen deze gaan samenlopen met de D365 Finance update frequentie. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat het F&O platform meer mogelijkheden biedt voor het uitbreiden van functionaliteiten. Daarnaast kun je nog steeds gebruik maken van het Power Platform voor complexe uitbreidingen van functionaliteiten op de applicatie. Onze verwachting is dat de samenvoeging als resultaat heeft dat uitbreidingsmogelijkheden voor D365 HR verbeterd zullen worden. Dit biedt kansen voor een aantal mooie add-ons.

Verder is het streven van Microsoft om één set aan functionaliteiten te verkrijgen, voor zowel de HR module in de D365 Finance applicatie als voor de onafhankelijke D365 HR applicatie. Dit betekent dat de HR module in de D365 Finance applicatie een set aan features rijker zal worden, zoals:

 • Het afdrukken van performance reviews in PDF formaat, als volgt een voorbeeld van hoe dit eruit ziet:
  Afdrukken pdf
 • Het opnemen van meerdere compensatie levels voor één functie (dit is handig voor als een medewerker anders ingeschaald moet worden dan de inschaling op de functie).
 • Taakbeheer voor het creëren en onderhouden van checklists met taken op het gebied van onboarding, offboarding en overplaatsing/functiewijziging.

Ten slotte vindt er nog een aantal verbeteringen plaats als het gaat om gebruikerservaring, zoals:

 • De mogelijkheid om een dienstverband te verwijderen.
 • Het groeperen van functies, met dezelfde vereisten als het gaat om training, skills, kennis en expertise, in functiefamilies.
 • De weergave van een lijst met zaken die verlopen, zoals certificaten, identificatie-documenten en proeftijd, zie als voorbeeld:
  certificaten, identificatie-documenten en proeftijd

Microsoft zal na het overzetten van deze functionaliteiten migratieprogramma’s aanbieden om de gegevens die nu zijn vastgelegd in de stand-alone D365 HR applicatie, te migreren naar de D365 Finance applicatie. Hiermee is het mogelijk om de migratie naar de F&O architectuur te realiseren. Let op: de datum waarop de migratie naar de nieuwe infrastructuur moet zijn voltooid, is nog niet vastgesteld. Dit zal zijn tenminste één jaar na de datum waarop de migratieprogramma’s beschikbaar komen.

De samenvoeging zal veel voordelen bieden als het gaat om integratiemogelijkheden en uitbreidingen voor de losse D365 HR applicatie, zoals:

 • Meer uitbreidingsmogelijkheden, zoals het aanpassen van schermen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de medewerkerskaart die beschikbaar is in de module Personnel Management.
 • Betere integratie tussen D365 HR en D365 Finance.
 • Een HR applicatie die dezelfde functionaliteiten en mogelijkheden heeft als (de HR module van) D365 Finance.

Wij zijn vooral benieuwd naar hoe we deze ontwikkelingen in de praktijk kunnen gaan benutten. We keep you posted! Maak je al gebruik van de huidige stand-alone HR oplossing en wil je migreren naar de F&O architectuur? Neem dan contact met ons op voor advies.

Manuela Godec Let’s
connect!

Vrijblijvend sparren met één van onze experts?
Bel Manuela Godec. Telefoon 06 52454080.