Van lead generatie naar lead nurturing

Voor salesteams zijn leads natuurlijk van levensbelang. En dus is het genereren van leads de eerste fase van de salesfunnel. Maar is het ook de belangrijkste fase? Daar kan een discussie over worden gevoerd, al gaan we dat vandaag niet doen. Zeker is wel dat ‘lead nurturing’ ook een voorname rol speelt als het gaat om het omzetten van leads in daadwerkelijke verkopen – en in dat stadium is het belangrijk om dicht bij de klant te blijven.

CRM speelt altijd al een rol in het proces van leadgeneratie en lead nurturing, oftewel het ‘warm houden’ van deze leads, ze blijven opvolgen, er aandacht aan besteden.

Maar met de komst van Social CRM is een CRM platform meer waardevol dan ooit: juist omdat het nu mogelijk is om heel dicht bij de klant te staan.

Van lead generation naar lead nurturing?

Het verkrijgen van een relatie met een prospect is een uitdaging – maar deze lead omzetten in een klant is dat misschien nog wel meer. Juist daarom zet Social CRM een salesteam in het hart van de conversatie.

Tegenwoordig verloopt de communicatie tussen klanten en bedrijven niet meer via één bepaald kanaal; het gaat via verschillende kanalen en de klant is in controle. Al deze diverse gesprekken worden in een CRM moeiteloos ‘aan elkaar geknoopt’ zodat dit een universeel gesprek wordt waarin de klant centraal staat – maar de verkoper het overzicht heeft.

Gesprekken en sentiment

Maar het gaat niet enkel om het vastleggen van die relatie. Leads zullen zich steeds vaker uitspreken over vraagstukken, via social media of een ander online kanaal. Door middel van Social CRM kan er snel worden deelgenomen aan dat soort gesprekken om de relatie verder te verstevigen en uit te bouwen.

Ook wanneer er berichten verschijnen met een negatief sentiment kunnen salesteams snel ingrijpen om daar een positieve invloed op uit te oefenen. Daarmee komen marketing- en salesmedewerkers dus steeds meer naar elkaar toe, zoals we in eerdere blogs ook al hadden aangestipt.

Renée van der Walt
"Ik vertel je graag meer over dit onderwerp"
Neem contact op met Renée.

Andere artikelen

Leads genereren met het organiseren van seminars en congressen

Organiseert uw bedrijf geregeld seminars, webinars of...

Met CRM de customer experience verbeteren

Waar CRM in de eerste plaats vaak wordt ingezet...

Meer blogs, factsheets en cases:

 
 
Hoe krijg je customer engagement gerealiseerd?
Haal jij alles uit Dynamics CRM 365?

Wil jij Dynamics 365 CRM strategisch in zetten om je klanten meer op maat te bedienen, je bedrijf efficiënter te laten werken en tegelijkertijd te ontdekken bij welke klanten de precieze knelpunten en kansen liggen?

Vanuit een betere klantervaring naar een hogere klant tevredenheid en groeiend rendement.

Download het e-book: CRM als hart van je strategie.

crm strategie