Inside story

Als Scrum Master speelt Ferdy een centrale rol bij de ontwikkeling van onze Scrum aanpak en de coaching van medewerkers en klanten

Naar vacatures

“Als vroegere IT Developer was ik ‘door de wol geverfd. Ik ben ooit gestart met een MBO IT opleiding en van daaruit doorgestroomd naar het HBO. Daar koos ik voor de zogenaamde ‘voorkant’ en multimedia. Ik wil toepassingen ontwikkelen die mensen direct gaan gebruiken. Met die stevige basis heb ik vervolgens direct veel vlieguren gemaakt bij verschillende bedrijven en veel ervaring opgedaan in onder andere C# en .Net ontwikkelprojecten. Momenteel vind ik mijn passie in het uitvoeren van de Scrum Master rol.

Na een tijdje gewerkt te hebben in Australië zocht ik in 2012 een nieuwe uitdaging en maakte ik kennis met BusinessBase. Met hun focus op CRM en Microsoft Dynamics kon ik echt een nieuwe stap zetten in mijn ontwikkeling. Het gevoel klopte vanaf dag één. Met 8 ervaren specialisten – inclusief een solution architect en testexpert – vormen ze het ‘ontwikkelhart’ van BusinessBase. Het team is hecht met korte lijnen en we weten wat we aan elkaar hebben. We ontwikkelen klant specifieke integratie en uitbreidingen op het Microsoft Dynamics platform. Daarbij is het heerlijk werken als je alle kennis in huis hebt en ook direct contact hebt met onze consultants en klanten. Voor een project bij een mobiele provider had ik bijvoorbeeld rechtstreeks contact met hun marketingteam. Hun ideeën vertalen wij direct naar de juiste technische oplossingen voor hun campagnes.”

Ferdy Griffioen

Scrum MasterLinkedin

““Het team is hecht met korte lijnen en we weten wat we aan elkaar hebben. Het is heerlijk werken als je alle kennis in huis hebt en ook direct contact hebt met onze consultants en klanten.”

Naast klantopdrachten realiseren we ook onze eigen innovaties. Zo hebben we binnen BusinessBase een Scrum aanpak die volledig is getuned voor Dynamics en integratie projecten, inclusief specifieke tools en methodes. Eén van deze methodes is onze eigen Scrum pre-project aanpak. Hiermee zorgen we bij ieder project voor de juiste startconfiguratie inclusief een backlog en user stories. Zodat er voldoende werk ‘klaar’ ligt voor sprint 1 en direct meters kunnen maken. Echt een ‘kick-start’ voor ieder project.

Waar ik mijzelf van begin 2012 nog ontwikkelde als pure Developer, ben ik vanaf 2017 gaan ontpoppen als Scrum Master. Eerste in een ‘hybride’-rol die in het begin klein was maar steeds uitgebreider werd binnen BusinessBase.

Sinds januari 2022 is de Scrum Master rol fulltime geworden en is het mijn doel om de kracht van onze Scrum aanpak zo goed mogelijk in te zetten in onze projecten. Vooral bij onze klantprojecten is dat heel uitdagend, want iedere klant is immers anders. De weg naar deze nieuwe sturende rol is, samen met BusinessBase, met stapjes gezet. Ik kan dan ook niet anders zeggen dat ik BusinessBase dankbaar ben met de kans om mijzelf verder te specialiseren binnen Scrum en het Agile werken.

naar vacatures

Inside stories

Roger Comley, Lead Consultant

"BusinessBase voelde direct als thuiskomen. Een hechte organisatie waarin je al je collega’s kent. Het management heeft een duidelijke focus, deelt dezelfde werkruimte en als er iets is loop je naar elkaar toe."

Als lead consultant is Roger verantwoordelijk voor de klantbegeleiding, functionele en technische realisatie van klantprojecten.

Lees meer
Hicham Taibi, Service Engineer

"Ik ben blij met de fijne werksfeer binnen het bedrijf. Met een klein, gedreven team hebben we allemaal hetzelfde doel."

Als Support Engineer verzorgt Hicham de ondersteuning van BusinessBase klanten.

Lees meer
Martijn Vosmeer, Customer Succes Manager

"We zijn één team en iedereen wil je helpen maar je moet ook zelf initiatief tonen en ondernemend zijn."

Als Customer Succes Manager zorgt Martijn dat de wensen van bestaande en nieuwe klanten worden vertaald naar succesvolle oplossingen.

Lees meer