Inside story

Als Support Engineer verzorgt Hicham de ondersteuning van BusinessBase klanten

Naar vacatures

“Samen met het support team zorgen we dat klantvragen en problemen zo snel en goed mogelijk worden opgelost. We zijn een B2B dienstverlener en we kennen onze klanten dus goed. En omdat we als bedrijf echt een focus hebben op Dynamics hebben we ook alle kennis binnenshuis. Feitelijk combineren we in ons team de 1e, 2e en 3e lijns werkzaamheden en ik kan me dus echt in klantproblemen verdiepen. Iedere call die ik heb opgelost geeft me een kick. Omdat de klant weer verder kan maar ook ikzelf weer iets nieuws heb geleerd.

Zeker voor mij zijn die leermogelijkheden belangrijk. Ik had vanuit mijn opleiding en eerste baan vooral een infrastructuur profiel, terwijl het bij BusinessBase natuurlijk om bedrijfsapplicaties gaat. Toch kreeg ik deze baan en daarin alle ruimte om de benodigde kennis op te bouwen. Als Microsoft partner hebben we hier ook alle mogelijkheden en de juiste trainingen. Voor mij was het ook erg interessant dat toen ik startte nog veel BusinessBase klanten een on premise oplossing gebruikten. De afgelopen paar jaar heb ik van dichtbij veel klanten zien migreren naar een cloud oplossing. Een mooie ervaring om daar een rol in te spelen.”

Hicham Taibi

Service EngineerLinkedin

“Ik ben blij met de fijne werksfeer binnen het bedrijf. Met een klein, gedreven team hebben we allemaal hetzelfde doel.”

“Sowieso kan ik me hier verbreden. Naast mijn supportrol ben ik betrokken geweest bij onze ISO informatiebeveiliging certificatie en ik verzorg ook het interne systeembeheer. Ik denk ook al na over mijn volgende stap en in het kader van mijn ontwikkeling ga ik al regelmatig mee naar klanten. Er zijn binnen BusinessBase volop mogelijkheden. Een development rol lijkt me interessant maar consultancy bij klantprojecten heeft ook hele leuke uitdagingen.

Ik ben blij met de fijne werksfeer binnen het bedrijf. Met een klein, gedreven team hebben we allemaal hetzelfde doel. Bij BusinessBase hoef ik nooit meer op zoek naar die ene persoon die me kan helpen. Binnen ons pand hoef ik maar even om me heen te kijken en iemand kan me verder helpen. En ook als je remote werkt, kun je altijd online terecht bij je collega’s. Die teamgeest is er trouwens ook na het werk. Bij ons jaarlijkse wintersport uitje ben ik er dus ook altijd bij.”

naar vacatures

Inside stories

Ferdy Griffioen, Scrum Master

"Als vroegere IT Developer was ik ‘door de wol geverfd. Ik ben ooit gestart met een MBO IT opleiding en van daaruit doorgestroomd naar het HBO. Daar koos ik voor de zogenaamde ‘voorkant’ en multimedia. Ik wil toepassingen ontwikkelen die mensen direct gaan gebruiken. Met die stevige basis heb ik vervolgens direct veel vlieguren gemaakt bij verschillende bedrijven en veel ervaring opgedaan in onder andere C# en .Net ontwikkelprojecten. Momenteel vind ik mijn passie in het uitvoeren van de Scrum Master rol."

Als Scrum Master speelt Ferdy een centrale rol bij de ontwikkeling van onze Scrum aanpak en de coaching van medewerkers en klanten

Lees meer
Roger Comley, Lead Consultant

"BusinessBase voelde direct als thuiskomen. Een hechte organisatie waarin je al je collega’s kent. Het management heeft een duidelijke focus, deelt dezelfde werkruimte en als er iets is loop je naar elkaar toe."

Als lead consultant is Roger verantwoordelijk voor de klantbegeleiding, functionele en technische realisatie van klantprojecten.

Lees meer
Martijn Vosmeer, Customer Succes Manager

"We zijn één team en iedereen wil je helpen maar je moet ook zelf initiatief tonen en ondernemend zijn."

Als Customer Succes Manager zorgt Martijn dat de wensen van bestaande en nieuwe klanten worden vertaald naar succesvolle oplossingen.

Lees meer