Dit kun je verwachten

Van sollicitatie tot eerste werkdag

Ja! Ben je enthousiast geworden en wil je graag bij ons aan de slag? Wat leuk! Wij zijn natuurlijk ook super nieuwsgierig en willen je graag beter leren kennen.

Onze sollicitatieprocedure
Voor een goede kennismaking vinden wij het prettig om ons voor te bereiden op een gesprek met jou. Daarom ontvangen we eerst graag je cv en korte motivatiebrief of filmpje om een eerste indruk te krijgen van jou. Op basis daarvan beoordelen wij of we voldoende aanknopingspunten hebben om een eerste kennismaking aan te gaan.

Na afloop van een prettige persoonlijke kennismaking, maken we gezamenlijk de balans op en beslissen we beiden of we een nadere kennismaking voortzetten met andere collega’s. Tijdens dit 2e gesprek zoomen we vooral in op vragen naar aanleiding van het vorige gesprek en op technische aspecten. Daarna maken we wederom de balans op met elkaar.

Zijn we beiden razend enthousiast dan komen we aan bij het volgende onderdeel van onze procedure. De TMA, dat staat voor talent Management Assesment. Dit gunnen wij iedereen die we graag aan boord willen hebben. Dit assessment meet je talent, drijfveren en competenties. Hierdoor leren we je nog beter kennen als persoon en krijgen we goed inzicht in je ontwikkelmogelijkheden. TMA bestaat uit twee onderdelen, de online vragenlijst en een persoonlijk gesprek waarin we de uitkomsten hiervan valideren.

Heb je bovenstaande procedure op een prettige manier doorlopen voor jezelf en ons dan volgt er direct een aanbod van ons en hopen we je snel te verwelkomen. 

Nadat je contract is ondertekendVanaf het moment dat je jouw contract getekend hebt tot je eerste werkdag houdt HR regelmatig contact met je. Gaan we iets leuks doen met de organisatie of is er een afdelingsuitje? Dan ben je er gewoon bij als je dat schikt. Wil je een leaseauto uitzoeken en heb je nog vragen? Dan maakt onze collega die gaat over het wagenpark je wegwijs in alles.

Wij zorgen dat je auto op je 1e werkdag bij BusinessBase staat of dat deze een dag van tevoren bij je thuis wordt afgeleverd. Uiteraard kunnen we ons voorstellen dat er daarnaast altijd nog veel vragen zijn en je goed voorbereid aan je eerste dag wil beginnen. Daarom hebben wij een welkomstdocument samengesteld. Het geeft je handvatten voor een sterke en soepele start bij BusinessBase. Hierin vind je onder andere algemene informatie over BusinessBase, praktische informatie en je onboarding programma voor de komende weken. De inhoudelijke onderwerpen worden nader toegelicht in persoonlijke afspraken tijdens je onboarding programma. 

Een vliegende startJouw eerste werkdag is altijd spannend. Wat doe ik aan? Hoe zijn de collega’s? Die spanning ben je gelukkig snel kwijt. Eenmaal op kantoor merk je dat de sfeer bij ons heel relaxed is en dat we goed voorbereid zijn op je komst door ons onboarding programma. De eerste maanden doen we er alles aan om je een vliegende start te geven.

Tijdens je onboarding programma staan er verschillende introducties ingepland met relevante onderwerpen en lichten we de what-how-why toe om alles goed te begrijpen. We belichten de dienstverlening en onze producten toe, de markt waarin we opereren, onze historie, wat onze challenges in de toekomst zijn en wie/wat we willen zijn voor klanten, partners, medewerkers en onze omgeving. Kortom, wat ons zo bijzonder maakt. Tevens maak je persoonlijk kennis met al je collega’s en draagt je manager ervoor zorg dat je ‘zacht landt’ binnen je eigen team en binnen de organisatie. Afhankelijk van je functie en de kennis die je meeneemt kan een stukje opleiding en ontwikkeling onderdeel uitmaken van je onboarding programma. 

Persoonlijke ontwikkeling
Zodra je een zachte landing hebt gemaakt en je je thuis voelt in onze organisatie gaan we gezamenlijk om tafel met elkaar om je ontwikkeling te bespreken tijdens het startgesprek. Tijdens dit gesprek staat jouw ontwikkeling centraal. We kijken of er behoefte is aan coaching, opleiding, maken afspraken over je doelen voor de komende periode, starten met 360 graden feedback en nemen je TMA (talent management assessment) door die onderdeel was van de sollicitatieprocedure.  Ook plannen we regelmatig bila’s in om je ontwikkeling in goede banen te leiden. Aan het einde van ons jaar is de klok rond en evalueren we welke ontwikkelingen je hebt doorgemaakt en hoe dat is gegaan.  Dit proces herhaalt zich jaarlijks zodat je altijd in staat wordt gesteld om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. 

Goed werkgeverschap
BusinessBase is een werkgever met een “
people first beleid” die mensen vooruit wil helpen in hun ontwikkeling om prestaties te behalen, door zorg te dragen en aandacht te hebben voor hun persoonlijke welzijn. 

Voor BusinessBase is goed werkgeverschap essentieel, wat naast de ontwikkeling van de medewerkers ook de organisatiedoelen ten goede komt. Die kunnen alleen worden behaald wanneer alle BusinessBasers zich goed voelen, hier samen naartoe werken en er een focus is op lange termijn. Het continu ontwikkelen van de mensen staat hierbij voorop.  

Wil je weten hoe het is om te werken bij BusinessBase? Bekijk hieronder de vacatures.