CRM inzetten om de sales pipeline te vullen

marketing Om de groei van een bedrijf te stimuleren moeten de juiste tools worden ingezet om bepaalde processen te kunnen optimaliseren. Een juiste CRM oplossing kan bijvoorbeeld marketing campagnes een boost geven en de sales mogelijkheden snel verbeteren. Een concreet doel kan het vullen van de pipeline zijn, we kijken hieronder hoe CRM daaraan kan bijdragen.

Meer inzicht

CRM geeft meer inzicht in de klant. Er wordt data verzameld van een klant of organisatie en op basis daarvan kunnen er sneller en vooral ook betere beslissingen worden genomen op het gebied van marketing en sales. Meer data betekent meer efficiëntie!

Marketing management

Marketing campagnes kunnen worden opgestart, uitgevoerd en gevolgd worden door middel van CRM. Deze volledige controle over marketing draait op de data die al aanwezig is en kan daarmee veel beter worden uitgevoerd. De juiste klant krijgt de juiste informatie op een moment dat het relevant is.

Centrale data

Wanneer we verder gaan op het gebied van inzicht en efficiëntie zien we ook dat centrale data een grote rol speelt. Niet langer wordt de verzamelde data op verschillende plekken opgeslagen maar het komt in CRM samen op een centrale plek – bereikbaar voor de juiste mensen om snel goede beslissingen te kunnen nemen. Ook zal de data ‘schoner’ zijn zodat er geen verkeerde communicatie naar een klant kan gaan.

Lead tracking

Een laatste groot voordeel van CRM als rol binnen sales is lead tracking. Leads of prospects kunnen door het gehele salesproces worden gevolgd en op belangrijke punten worden opgevolgd. Ook de resultaten van het opvolgen van leads kunnen worden verbeterd door de data te analyseren en bepaalde stappen binnen dit proces te optimaliseren.

CRM is niet langer een tool om enkel data te verzamelen, maar speelt tegenwoordig ook een grote rol binnen marketing en sales. Denk bijvoorbeeld eens aan de mogelijkheden dat Clickdimensions biedt. Door de vele mogelijkheden op dit gebied kunnen snel betere resultaten worden geboekt.

Martijn Vosmeer
"Ik vertel je graag meer over dit onderwerp"
Neem contact op met Martijn.

Andere artikelen

Customer Insights : Ontdek het gedrag van jouw klant en krijg direct meer inzicht

Met krachtige tools voor Data Unification ondersteunt Dynamics 365...

Laat uw database voor u werken

Laat uw database voor u werken

Er zijn...

Meer blogs, factsheets en cases:

 
 
Hoe krijg je customer engagement gerealiseerd?
Haal jij alles uit Dynamics CRM 365?

Wil jij Dynamics 365 CRM strategisch in zetten om je klanten meer op maat te bedienen, je bedrijf efficiënter te laten werken en tegelijkertijd te ontdekken bij welke klanten de precieze knelpunten en kansen liggen?

Vanuit een betere klantervaring naar een hogere klant tevredenheid en groeiend rendement.

Download het e-book: CRM als hart van je strategie.

crm strategie