Microsoft Copilot, een revolutionaire stap binnen Customer Engagement!

#crm-solutions #advanced-technologies

De wereld van kunstmatige intelligentie (AI) zit sinds dit voorjaar in een stroomversnelling, met innovaties die onze manier van werken en communiceren veranderen. Twee van deze vooruitstrevende technologieën zijn Microsoft Copilot en, het zal je niet ontgaan zijn, ChatGPT. Hoewel ze ogenschijnlijk vergelijkbaar lijken, zijn er wezenlijke verschillen die het waard zijn te verkennen. Wij bij BusinessBase hebben het voorrecht om als één van de eersten de Copilot features te verkennen. De potentie is enorm en we zijn dan ook zeer enthousiast over wat er aan komt en willen dit graag met je delen.

“AI + Copilot praktisch toepassen om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen? Kom naar onze After Summer School op donderdag 14 september!”

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een baanbrekende technologie op het gebied van natuurlijke taalverwerking, ontwikkeld door OpenAI. Gelanceerd in november 2022, maakt het gebruik van geavanceerde machine learning en deep learning technieken om vragen te beantwoorden en te reageren op gesprekken, bijna als een menselijke gesprekspartner. De naam “ChatGPT” komt van “generative pre-trained transformer”, wat betekent dat het is getraind op een schat aan menselijke taaldata, afkomstig van bronnen zoals boeken, artikelen en sociale media.

Opmerkelijk is dat Microsoft OpenAI-technologie integreert in producten als GitHub Copilot, Designer, Teams Premium en Bing Chat.

In de kern functioneert ChatGPT als een chatbot en gebruikt het machine learning algoritmes om de context van een conversatie te begrijpen. Het is in staat om een scala aan taken uit te voeren, zoals:

  • Het samenstellen van essays, e-mails en sollicitatiebrieven
  • Het maken van lijsten en opsommingen
  • Het gedetailleerd beschrijven van kunst
  • Het schrijven van code en programmeren
  • Het samenvatten van inhoud
  • Het creëren van gedichten en liedteksten
  • Het opstellen van een CV

Het is belangrijk om te weten dat, in tegenstelling tot zoekmachines, ChatGPT nog geen toegang heeft tot het internet voor actuele informatie. Dit kan leiden tot mogelijke onnauwkeurigheden in de antwoorden, dus het is altijd verstandig om de door ChatGPT verstrekte informatie wel te controleren.

Maar wat is dan Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot is niet zomaar een integratie van ChatGPT met de divese Microsoft-oplossingen. Het is een AI-gedreven digitale assistent die de kracht van grote taalmodellen combineert met de kracht van de diverse Microsoft apps zoals Microsoft 365 of Dynamics 365. Of het nu gaat om uw agenda, e-mails, chats, documenten of vergaderingen, Copilot gebruikt deze informatie om je te helpen het meeste uit een werkdag te halen.

Geïntegreerd in de Microsoft apps die je dagelijks gebruikt – van Word en Excel, Teams en Outlook tot natuurlijk Dynamics – is Copilot de sidekick om creativiteit te stimuleren, productiviteit te verhogen en vaardigheden te verbeteren.

Concluderend, zowel ChatGPT als Microsoft Copilot bieden krachtige AI-oplossingen die elk uniek zijn in hun aanbod. Terwijl ChatGPT voornamelijk is ontworpen voor conversatie en taalgerichte taken, gaat Microsoft Copilot een stap verder door de integratie van AI in de dagelijkse werkzaamheden en tools, waardoor productiviteit naar een hoger niveau wordt getild.

Duik dieper in de wereld van Copilot

Wil je weten hoe Copilot jouw organisatie naar een hoger niveau kan tillen? Kom dan naar onze After Summer School op donderdag 14 september. Tijdens dit interactieve ochtendprogramma nemen we je mee in de wereld van Sales, Marketing en Customer Service, en verkennen we samen de mogelijkheden die Copilot te bieden heeft.

Maar dat is nog niet alles! In de aanloop naar het event delen we een reeks verdiepende blogs over de specifieke toepassingen van Copilot:

  • Copilot voor Sales: Leer hoe moderne verkoopteams gebruik maken van AI om hun sales te optimaliseren en klantrelaties te versterken.
  • Copilot voor Marketing: Verken hoe marketeers door AI ondersteund worden in het creëren van effectieve campagnes en het optimaliseren van de ROI.
  • Copilot voor Service: Ontdek hoe AI de wereld van klantenservice revolutioneert, en hoe je organisatie daarvan kan profiteren.

Of je nu een serviceprofessional, accountmanager, of marketeer bent, Microsoft Copilot is jouw partner om efficiëntie en effectiviteit naar nieuwe hoogten te stuwen. Mis deze kans niet en duik met ons in de toekomst van customer engagement.

Timo Bax Let’s
connect!

Vrijblijvend sparren met één van onze experts?
Bel Timo Bax. Telefoon 030 2415538.