terug naar nieuwsberichten

‘Copilot is het geheime wapen voor Klantenservice’

Timo Bax

CTO
Meer weten?

In een wereld waar technologische vooruitgang met elke dag toeneemt, heerst soms de vrees dat kunstmatige intelligentie, zoals Copilot, een bedreiging vormt voor menselijke banen en de klantenservice zoals we die kennen. Maar wat als we je zouden vertellen dat deze technologie meer een kans is dan een bedreiging? Frank Jan Koole, consultant bij BusinessBase, omarmt dit gedachtegoed volledig. Hij ziet Copilot, als een van de opwindende nieuwe functies in Release Wave 2, niet alleen als een kans om efficiëntie en effectiviteit in de klantenservice te vergroten, maar ook als de kans om zich te onderscheiden in een concurrerende markt. Laten we duiken in de wereld van Copilot en ontdekken waarom het niet de vijand is, maar een waardevolle bondgenoot in de zoektocht naar uitmuntendheid in klantenservice.

Wat is Copilot?

De kern van Copilot heeft het vermogen om gegevens en kunstmatige intelligentie te benutten om serviceafdelingen naar een hoger niveau te tillen. Het analyseert klantinteracties en biedt slimme aanbevelingen voor vervolgstappen. Deze technologie kan ook routine taken overnemen, waardoor medewerkers zich kunnen richten op complexe, persoonlijkere en waardevolle klantinteracties.

Menselijke factor

Voor veel klanten is een persoonlijke benadering van groot belang en bepalend voor de loyaliteit van de klant aan je bedrijf of product. Die persoonlijke benadering moet dus terug komen in alle vormen van communicatie.

E-mailcommunicatie is daarbij nog steeds een essentieel onderdeel van huidige klantenservice afdelingen, en met Copilot voor Klantenservice wordt die communicatie (en later andere vormen van communicatie) nog eenvoudiger en effectiever. Copilot stelt klantenservice medewerkers in staat om e-mails te beantwoorden met de juiste “tone of voice” en relevante acties, en dit alles in een fractie van de tijd die daar nu voor nodig is. Copilot analyseert klantvragen en biedt medewerkers slimme suggesties voor de te ondernemen stappen, volledig in lijn met de specifieke behoeften en voorkeuren van de klant. Het resultaat is dat klantenservice medewerkers eenvoudig en consistent e-mails kunnen beantwoorden, waarbij ze met minimale aanpassingen, maximaal persoonlijk kunnen zijn. Een factor die je klanttevredenheid absoluut verhoogd.

Voorbereiden op de toekomst

Vooruitkijken naar de toekomst is nodig en dat geldt zeker ook voor dit onderwerp. De mogelijkheden die Copilot voor Klantenservice biedt, blijven zich namelijk ontwikkelen. Momenteel is Copilot beschikbaar in het Engels, maar het is een kwestie van tijd voordat de Nederlandse taal wordt ondersteund. Om voorbereid te zijn op de toekomst kun je nu al stappen nemen richting die toekomst (die er sneller is dan je denkt). Een concrete stap is om je kennisbank te verrijken met up-to-date en relevante informatie. De kennisbank fungeert als de bron van machine learning-capaciteiten van Copilot en is daarmee zeer waardevol bij het verstrekken van nauwkeurige antwoorden en suggesties. Door je kennisbronnen te optimaliseren, bereid je je organisatie voor om de volledige voordelen van deze krachtige tool te benutten zodra de Nederlandse ondersteuning beschikbaar is.

Wil je meer weten of in gesprek gaan over jouw voorbereiding op de toekomst? Neem dan contact met ons op.

Bekijk ook

BusinessBase maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.