terug naar nieuwsberichten

Verlof aanvragen

Oedse de Boer

CEO
Meer weten?

Verlof aanvragen? Maar welke verlofdagen moet je nu eerst gebruiken? De vakantieperiodes komen er weer aan dus tijd om je verlof aan te vragen. Dit lijkt eenvoudig maar hoe weet je nou of je verlof van de juiste verlofdagen wordt afgeboekt. In veel gevallen gaat dit niet automatisch en hoe weet je dan welk “potje” je moet hebben. Als medewerker wil je hier geen omkijken naar hebben maar ook als HR organisatie wil je dat dit proces vlekkeloos verloopt zodat je achteraf geen correcties hoeft te doen of ontevreden medewerkers hebt omdat er ten onrechte verlofdagen zijn vervallen.

De wetgeving rondom verlof in het kort

In Nederland bestaat vakantieverlof uit verschillende componenten, zoals o.a. wettelijk en bovenwettelijk verlof. Het resterend wettelijk verlof mag tot maximaal 1 juli van het volgende jaar worden opgenomen. Bovenwettelijk verlof mag tot 5 jaar later worden opgenomen. Indien het verlof niet binnen de gestelde periode is opgenomen komt het resterende verlof automatisch te vervallen.

Hoe zorg je ervoor dat de juiste keuzes worden gemaakt?

De regelgeving voor verlof is dus best wel complex met verschillende verlofsoorten, vakantiedagen uit voorgaande jaren en met daarbij ook nog een afboekvolgorde. De meeste medewerkers en managers hebben hiervan beperkte kennis. Om ervoor te zorgen dat de juiste keuzes gemaakt worden en te voorkomen dat medewerkers verlofdagen kwijtraken wil je dat medewerkers en managers hierin maximaal ondersteund worden.

INHR Solutions heeft daarom een add-on ontwikkeld, volledig geïntegreerd met de verlofmodule van Dynamics 365 Human Resources. Deze add-on berekent zelf de verdeling van de verlofaanvraag over de resterende verlofrechten en boekt het verlof dus af rekening houdend met de afboekvolgorde. Dit zorgt ervoor dat het verlofrecht wat als eerste komt te vervallen ook als eerste wordt afgeboekt. Het gehele proces wordt daarnaast ook nog ondersteund met een volledig geautomatiseerde goedkeuringsflow.

Verlof aanvragen Dynamics 365 HR
Voorbeeld: medewerker doet een aanvraag voor 64 uur verlof

Conclusie

Medewerkers, managers en de HR-organisatie zijn gebaat bij een volledig geautomatiseerd verlofproces. De Verlof add-on van INHR Solutions zorgt voor de maximale ondersteuning hierin. Tijdens het gehele proces heeft iedere betrokkene inzicht in de verlofsoorten en bijbehorende rechten. En het allerbelangrijkste: het verlof wordt altijd afgeboekt van het juiste verlofrecht. De medewerker kan dus met een gerust hart genieten van de vakantie!

Wil je meer weten over deze Verlof add-on of van Dynamics 365 Human Resources? Stuur ons een bericht en wij helpen jou graag verder.

Bekijk ook

BusinessBase maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.