terug naar nieuwsberichten

Hoe vind ik de juiste Microsoft CRM-implementatie partner?

Oedse de Boer

CEO
Meer weten?

Het kiezen van de juiste partner voor je Microsoft Dynamics CRM-implementatie is cruciaal. Met zo veel keuzes is het vinden van de meest geschikte partner voor je behoeften niet gemakkelijk. Wat betekent dat het zeer belangrijk om gedegen onderzoek te doen voordat je een partner kiest. Deze 4 tips kunnen je helpen:

  1. Check de partner’s ervaring
  2. Check de partner’s implementatie methodologie
  3. Check de de partner’s training en support mogelijkheden
  4. Check je gevoel

1. Check de partner’s ervaring
Zorg ervoor dat ze goed thuis zijn in de unieke behoeften en “pijnpunten” van je branche, en dat ze referenties hebben waar je contact mee kan opnemen. Vraag of ze aanpassingen hebben ontwikkeld die specifiek voor je branche nodig zijn. Zoek uit hoe lang ze al in het bedrijf zijn, en hoe lang ze werken aan aan Microsoft CRM

BusinessBase is sinds 1998 met een trackrecord van 600 implementaties de CRM-specialist voor profit, non-profit en overheid met CRM oplossingen van lead-to-cash.

2. Check de partner’s implementatie methodologie
Dit is misschien wel de allerbelangrijkste factor van allemaal. De beste partners hebben bewezen, om business uitdagingen niet uit de weg te gaan. Zorg ervoor dat hun implementatieplan details bevat die voldoen aan je strenge eisen. Studies hebben aangetoond dat de helft van CRM-implementaties over de begroting heen gaan als gevolg van slechte planning. Terwijl vele anderen mislukken omdat de eind-oplossing niet voldoet aan de verwachtingen. Beide kunnen worden vermeden door het verzamelen en documenteren van je zakelijke behoeften, en het identificeren van de belangrijkste activiteiten die moeten worden ondernomen bij de uitvoering van Microsoft CRM.

BusinessBase weet dat bedrijven baat hebben bij een vlotte implementatie. En daar werken we naar. Tijdens het vooronderzoek stellen wij de processen en specificaties vast. Waarna een realistische projectaanpak volgt met een gefaseerde en pragmatische uitrol. Resultaat: spreiding van kosten en risico, een goede inschatting van het implementatieproces en een snellere implementatie. Onze business solutions bevatten standaard geïntegreerde functies. Belangrijk, want daarmee zijn individuele aanpassingen tot het minimum te beperken én kan de implementatie vlot verlopen. Waardoor je snel de voordelen van je nieuwe systeem kunt benutten.

3. Check de de partner’s training en support mogelijkheden

Zorg ervoor dat ze consultants in dienst hebben die volledig je business begrijpen, zijn gecertificeerd en jaarlijks worden bijgeschoold. En dat ze de helpdesk hebben om eventuele problemen op te lossen als deze zich voordoen.

BusinessBase is de CRM specialist met kennis van je bedrijfsprocessen, heeft ervaren en gecertificeerde consultants die de taal spreken, biedt geen langdurige analyses maar vlotte implementaties, implementeert intelligente CRM-systemen waarin veel branchespecifieke functies standaard aanwezig zijn en hanteert een gefaseerde en pragmatische projectaanpak: snel en efficiënt.

4. Check je gevoel

Tijdens een implementatie, zul je gedurende een tijd zeer nauw samen werken met je partner, dus het is belangrijk om te luisteren naar wat je gevoel je vertelt over potentiële partners. Stel jezelf de vraag: Communiceren zij transparant en effectief?  Reageren ze snel en grondig op verzoeken? Begrijpen ze de unieke eisen van mijn branche? Kunnen ze de technologie uitleggen en demonstreren in een taal die alle werknemers zullen begrijpen? Zijn ze open en vriendelijk?

BusinessBase is partner in je business – Je organisatie moet groeien om succesvol te blijven. Soms bij economische tegenwind. Dat kan door efficiënter, sneller, klantgerichter en flexibeler te werken met behulp van een CRM-systeem. In dit traject is BusinessBase een betrouwbare en deskundige partner. Wij kennen de do’s en don’ts in CRM. Dat praat gemakkelijk en werkt snel.

Door het uitvoeren van deze 4 checks, zul je uitkomen op een ervaren partner voor de implementatie van je oplossing, waardoor de implementatie van Microsoft CRM veel gemakkelijker zal zijn met als resultaat: succes!

Bekijk ook

BusinessBase maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.