terug naar nieuwsberichten

Introductie Release Wave 2 2021

Oedse de Boer

CEO
Meer weten?

In oktober 2021 start Microsoft zoals inmiddels gebruikelijk met het uitrollen van een Release Wave. In de periode oktober 2021 tot en met maart 2022 worden er diverse nieuwe features en verbeteringen beschikbaar gesteld over het hele Business Applicaties domein, waar zowel Dynamics 365 als het Power Platform onder vallen. Wat betekent dit nu als je al Dynamics klant bent? Wat is de meerwaarde van met de Sales Accelerator voor je sales team? Hoe kun je de mogelijkheden van Microsoft Team optimaal inzetten in combinatie met Dynamics 365? Of wat betekenen de veranderingen aan de user interfaces voor de gebruikers?

Hoe gaat het ook alweer?

De release wave is, zoals de naam in feite al aangeeft, niet zoals veel mensen denken een grote release, maar eigenlijk een hele golf aan nieuwe functionaliteiten en verbeteringen die door Microsoft gedurende een half jaar worden uitgerold naar omgevingen in de Cloud. Voorafgaand aan de release wave 2 van 2021 is in juni van dit jaar een release plan gepubliceerd met daarin een overzicht van alle features en functionaliteiten die op de planning staan voor de periode oktober 2021 tot en met maart 2022. Dit is dan ook echt een plan, in de maanden sinds de publicatie zijn er al features toegevoegd, maar ook features komen te vervallen. Maar ook in de genoemde periode kunnen er nog verschuivingen plaats vinden, het release plan goed lezen is daarom erg belangrijk.

Daarnaast is het zo dat niet alles direct te gebruiken is. We maken daarom onderscheid tussen een drietal belangrijke begrippen:

  • Early Access: dit zijn features die al eerder toegepast kunnen worden op een aparte omgeving om deze of uit te proberen of te testen in jouw specifieke situatie. De Early Access periode voor deze release wave is al beëindigd
  • Public Preview: features zijn in te zetten op omgevingen, het advies is om dit niet op een productie omgeving te doen omdat ze mogelijk nog niet goed werken of nog gaan veranderen.
  • General Available: deze features zijn beschikbaar en kunnen ingezet worden voor productie doeleinden. Advies vanuit zowel Microsoft als BusinessBase is uiteraard wel om zeker als je al een bestaande inrichting hebt deze eerst goed te testen. Afhankelijk van het type feature zijn deze direct beschikbaar (denk aan user interface aanpassingen) of moeten deze ingericht worden op je omgevingen (denk aan de Teams integratie)

In het release plan staat per features aangegeven in welke maand welk type beschikbaarheid gepland is en middels groene vinkjes wordt aangeduid of een feature ook daadwerkelijk beschikbaar gesteld is. Op moment van schrijven (oktober 2021) is Microsoft begonnen met de release in Europa, wat betekent dat een deel van de features beschikbaar is gesteld.

Wat betekent dit dan voor jou?

Het release plan tot in de details doornemen is een tijdrovend klusje, bijvoorbeeld de PDF die beschikbaar gesteld wordt is al 600 pagina’s lang. Welke content is dan voor jou als klant belangrijk? Maar ook daarna is het de vraag wat je er mee kunt? Wat is er nodig om een feature daadwerkelijk in te zetten voor jou organisatie? In de komende maanden neemt BusinessBase je mee in een serie van blogs en webinars waarin we de nieuwe mogelijkheden verkennen. In de blogs zullen we vooral ingaan op de verschillende Apps zoals Marketing, Sales en Customer Service, terwijl we in de webinars ingaan op een aantal thema’s rondom de release. We gaan dan ook dieper in op wat er nodig is om features bij jou als klant in te zetten. Houdt voor zowel de webinars als de blogs onze website en LinkedIn in de gaten. Wil je over de datums van de webinars of een publicatie van een blog geïnformeerd worden, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Wil je nu al meer weten?

Het eerdergenoemde release plan is voor iedereen in te zien online, opgedeeld in Dynamics 365 en het Power Platform. Uiteraard is het ook mogelijk om al contact met ons op te nemen.

Bekijk ook

BusinessBase maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.